LanMan is zich zeer bewust van het klimaat. Het milieu is het gesprek van de dag en het is dan ook belangrijk om hier aandacht aan te schenken. Veel datacenters hebben veel kooldioxide-uitstoot en daarom hebben wij bewust gekozen voor het datacenter BIT te Ede. BIT kijkt bewust naar het milieu en houdt hier met allerlei zaken rekening mee. Zo wordt er gebruik gemaakt van het Cold Corridor-principe. Dit principe houdt in dat de temperaturen in de LanMan server beter op pijl wordt gehouden. Dit heeft als gevolg dat er minder stroom zal worden verbruikt door de servers.

Wij denken bewust bij het opzetten van een serverpark aan het milieu. Maken de juiste keuzes voor de oplossingen die minder stroom gebruiken. Door de kleine aanpassingen die wij doorvoeren, besparen wij niet alleen veel CO2-uitstoot maar gaan nog veel verder.
Datacenters die gebruik maken van groene stroom is een vereiste van LanMan. De stroom wordt opgewerkt door middel van waterkracht, waardoor er veel minder CO2 uitstoot is in de datacenter waar de server van LanMan staat.

Manfred, LanMan systeembeheer