Twee weten meer dan één. Daarom is Ricardo Bravenboer de vaste sparringpartner van oprichter Manfred. Zijn veelzijdigheid is heel handig bij de diversiteit aan klantvragen.

Wat is jouw achtergrond?
‘Die is net iets anders dan je zou verwachten. Ik ben branddesigner en heb mijn eigen bedrijf Brave Brands. In het verleden heb ik als ingenieur ook nog redelijk wat ervaring opgedaan met Autocad.’

Maar hoe ben je met LanMan in aanraking gekomen?
‘Ik kende Manfred als systeembeheerder bij mijn laatste werkgever BVR adviseurs ruimtelijke ontwikkeling. Daar deed ik naast mijn grafisch werk ook het systeembeheer met ondersteuning van LanMan. Vanaf het begin klikte het met Manfred. We bleken dezelfde visie op automatisering te hebben en ook persoonlijk was er snel een band. Toen ik eind 2009 aankondigde, dat ik als zelfstandige fulltime verder zou gaan, duurde het niet lang voordat Manfred mij voorstelde om hem voortaan terzijde te staan.’

Wat doe je voor LanMan?
‘Manfred is bovenal een goede maat waar ik op kan bouwen. Ik help hem dan ook graag door als sparringpartner te fungeren. Twee weten immers meer dan één. Door mijn niet-IT achtergrond kijk ik vaak ook net wat anders tegen zaken aan. Dat helpt Manfred om de beste match voor de klant te vinden. Het leuke van LanMan is juist, dat ze meer met mensen werken dan met computers. Het zit hem vooral in de match tussen vraag en aanbod. Echt goed luisteren naar wat de klant wil. Dat is ook op mijn lijf geschreven en daar help ik Manfred bij.’

Maar Brave Brands voert de boventoon?
‘Inderdaad. Ik ben full-time ondernemer met Brave Brands en bouw aantrekkelijke merken voor bedrijven. Maar Manfred en ik sparren dus regelmatig over oplossingen voor zijn klanten. Toen ik in 2010 vaker voor LanMan werkte, heb ik echter ook zoveel geleerd, dat ik ook prima in staat ben om Manfred bij drukte en vakanties te vervangen. Dus dan kan het zomaar zijn, dat ik weer even achter een server kruip.’

Ricardo, LanMan systeembeheer