‘Ik ben Patrick Maijer. M’n dagelijkse werk is lesgeven (Engels) op een mbo-opleiding voor studenten Retail, Marketing & Communicatie, Evenementenorganisatie en dat doe ik ook nog anderhalve dag op een mbo voor toekomstige acteurs, theatertechnici en theatervormgevers.’

Naast docent ben ik acteur, regisseur, presentator en voice-over.
Om met dat laatste te beginnen, ik ben de stem van LanMan. Zodra je LanMan belt, hoor je mijn stem die je verder wijst in het menu. Manfred en ik kennen elkaar inmiddels zo’n 20 jaar. Ik volg zijn bedrijfsactiviteiten en hij volgt mijn vrijetijdsbesteding en dat brengt me meteen bij het stukje acteur/regisseur. Ik vind films kíjken leuk, maar films máken is nog veel leuker. Het 48 Hour Film Project biedt daar de uitgelezen mogelijkheid voor. Wat het 48 Hour Film Project is? Bekijk het filmpje op www.48hourfilm.com/newbie

Nederland kent 6 edities per jaar: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Nijmegen, Eindhoven en Leeuwarden. De winnaar van elke editie plaatst zich voor het internationale 48 Hour Film Project filmfestival: Filmapalooza. Op Filmapalooza strijden alle lokale, wereldwijde winnaars tegen elkaar. (ongeveer 120 teams/films) In het laatste weekend van augustus is het 48 Hour Film Project Rotterdam. Ik doe dan mee met mijn eigen team Monkey meets Tiger. Ik had al ervaring met het acteren en scriptschrijven in andere teamsamenstellingen sinds 2014 en had aan 8 korte films meegewerkt, maar vorig jaar ging het kriebelen om zélf de touwtjes in handen te hebben en toen heb ik in 34 dagen een team samengesteld, apparatuur geregeld, een locatie gezocht, m’n buurvrouw gecharterd die de catering voor haar rekening nam én sponsors geworven, want film maken kost geld. De huur van een camera, licht, geluid, statieven, verbruiksartikelen zoals gaffertape en batterijen; het loopt aardig op. Eén van de regels van de competitie is, dat niemand betaald mag worden, dus de financiën moeten uit eigen zak komen óf je regelt sponsors.
LanMan was één van die gulle sponsors die het mogelijk maakte mijn eerste, eigen korte film te maken! Als tegenprestatie komt dan het bedrijfslogo in de aftiteling en worden de naam en het logo rond de publicatie van de film op de Facebook- en Instagrampagina van Monkey meets Tiger genoemd.

Nu we eenmaal de smaak te pakken hadden na een nominatie voor Best Use of Genre, een 5e plek publieksprijs en een 2e plaats voor onze poster met onze deelname in Rotterdam, besloten we ook aan het 48 Hour Film Project Eindhoven mee te doen in november 2018. En die editie wonnen we! Prijzen voor Beste Film, 2x Beste Actrice, Beste Regie. Wow! Trots op iedereen van het team.

Het 48 Hour Film Project Rotterdam komt er weer aan in het laatste weekend van augustus en er wordt achter de schermen al hard gewerkt.

Op de hoogte blijven of aanmelden als sponsor?

www.facebook.com/monkeymeetstiger
www.instagram.com/monkey_meets_tiger

patrick.maijer@upcmail.nl

Patrick Maijer, naast docent ben ik acteur, regisseur, presentator en voice-over