‘Ik had grote problemen met mijn laptop. Door het binnenhalen van geïnfecteerde mail zat mijn computer vol met virussen. Daar wilde ik snel vanaf. Een goede collega op de filmset adviseerde me LanMan. Het bleek een gouden tip. Sinds ik LanMan ken zijn mijn ict-zorgen verleden tijd.’

Dat zegt Karin Philips. Ze is eigenaresse van cateringbedrijf Comfort & Joy uit Amsterdam en verzorgt al meer dan 25 jaar filmcrews en -cast tijdens draaidagen op de filmset. Daarnaast heeft Karin nog een ander bedrijf, Kańgana, waarmee ze haar eigen handgemaakt armbanden verkoopt. Karin: ‘Als ondernemer moet je er niet aan denken dat er iets misgaat met je computersysteem of internetverbinding. Alles moet het gewoon doen. Je mail, mobiel, sociaal media accounts en je website. Het systeembeheer van een éénpersoonsbedrijf is natuurlijk niet zo ingewikkeld, maar zodra er iets misgaat of je wilt een goed advies, dan is het heel fijn om de hulp van een professional in te kunnen roepen. Iemand die je altijd kunt bellen. Dat is wat Manfred voor mij is.’

‘Sinds kort zorgt LanMan ook voor het maandelijks beheer en onderhoud van mijn systeem. Zo kan hij storingen niet alleen aanpakken, maar ook voorkomen, en raakt de boel niet opnieuw geïnfecteerd. Dat vind ik een heel geruststellende gedachte. Het vinden van een goede systeembeheer is eigenlijk net zoiets als het vinden van een goede automonteur. Je bent op je hoede voor types die je van alles willen aansmeren, maar als je die betrouwbare vakman hebt gevonden, dan wil je niet meer zonder.’

Jeannine Westenberg, De Nieuwe Lijn