ssl certificaat

SSL Certificaten

Tegenwoordig is een SSL (Secure Sockets Layer) Certificaat niet meer weg te denken. Je website dient vertrouwelijk over te komen bij de bezoekers en brengt een professionele uitstraling met zich mee.

De voornaamste reden is dat bezoekers/klanten zien dat zij zonder gevaar gebruik kunnen maken van de website. Het stukje professionaliteit is natuurlijk ook zeker mooi mee genomen, de uitstraling met certificaat is natuurlijk een stuk beter. Ook zijn zoekmachines dol op certificaten.

Het Root-certificaat moet op de computer van de eindgebruiker geïnstalleerd worden, omdat het certificaat dan zal worden vertrouwd. Als het certificaat niet zal worden vertrouwd, krijgt de eindgebruiker foutmeldingen met betrekking tot beveiliging. Hierdoor zal het vertrouwen in de website worden verloren.
SSL Certificaten worden door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden.

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat

Doe bij LanMan een SSL Check

085 - 07 687 07

085 - 001 44 99 (alleen whatsapp)