‘Het nieuwe werken’, ook wel ‘cloudcomputing’ genoemd, raakte de laatste jaren bij velen in zwang. Omdat wij altijd op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om kleine bedrijven te ondersteunen, hebben we de afgelopen jaren ook al verschillende keren gekeken of ‘het nieuwe werken’ ook voor onze klanten interessant zou kunnen zijn. Telkens kwamen we tot de conclusie dat de voordelen groot zijn, maar dat de kosten de pan uit rezen. Nu lijkt dat echter anders! Door dalende kosten voor hard- en software lijken de kosten en baten tegen elkaar op te wegen.

Wat is het nieuwe werken?
‘Het nieuwe werken’ is een andere aanduiding voor ‘cloudcomputing’ en is een ruim en slecht gedefinieerd begrip. Het is een bulk omschrijving voor alle diensten die op het internet worden aangeboden. Eigenlijk heeft bijna iedereen al met cloudcomputing te maken. Denk bijvoorbeeld aan een e-mailaccount bij hotmail of gmail, of internetbankieren; allemaal kleine vormen van cloudcomputing.

Het nieuwe werken volgens LanMan
De oplossing die wij nu testen is het plaatsen van de totale automatisering op het internet.

Huren in plaats van investeren
LanMan plaatst dan geen eigen server meer in uw eigen serverruimte, maar u huurt een server die is geplaatst in een streng beveiligd datacenter. Bij deze manier van automatiseren hoeft u dus niet meer te investeren in een server en bijbehorende koeling van de serverruimte.

Flexibiliteit
Door de server op het internet te plaatsen, kunt u overal ter wereld bij uw bestanden en programma’s. U neemt uw vertrouwde bureaublad gewoon mee! De rekenkracht bevindt zich met deze nieuwe manier van automatiseren namelijk niet meer in uw computer, maar in de server. Daardoor bent u optimaal flexibel en u kunt zelfs via een webbrowser werken.

Daarnaast betaalt u per gebruiker per maand. Als uw bedrijf groeit, dan groeit de automatisering met u mee, maar als uw bedrijf krimpt, dan krimpt de automatisering ook met u mee! Zelfs wisselingen van enkele maanden, zoals het aannemen van stagiaires, kunt u zo moeiteloos opvangen.

U hoeft op zo’n moment geen nieuwe computer te kopen, want u huurt bij ons dan gewoon een toegangspunt naar de server. Dit is een klein kastje, waar een toetsenbord, muis en beeldscherm aan worden gekoppeld. Hiermee bedient u uw werkplek op het internet. Natuurlijk komt LanMan dit kastje gratis voor u installeren.

Energiebesparing
Doordat u zelf geen server en airconditioning nodig hebt bespaart u een hoop energie. Daarnaast levert een omschakeling van computers naar toegangspunten u nogmaals een energiebesparing van ca. 80% op! Natuurlijk scheelt dat behoorlijk in uw portemonee, maar deze milieubewuste manier van werken kunt u ook goed gebruiken in de communicatie met uw relaties.

Vrijblijvende toelichting
Inmiddels hebben wij al bij enkele partijen onze nieuwe manier van werken toegelicht. Dat leidde telkens tot positieve reacties.

Bent u ook nieuwsgierig naar Het nieuwe werken van LanMan? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende toelichting bij u op kantoor.

Manfred, LanMan systeembeheer