‘Een stabiel en betrouwbaar netwerk’

Al jarenlang werkt De Nieuwe Lijn samen met LanMan. ‘Belangrijkste reden voor mij:
door LanMan heb ik nooit gedoe met onze ICT’, zegt directeur Gerben Holwerda.

De Nieuwe Lijn is een bureau voor tekst en communicatie in Rotterdam. Zes allround tekstschrijvers bedienen een breed scala aan opdrachtgevers in allerlei sectoren: van gezondheidszorg, wonen en onderwijs tot techniek en industrie. Sinds 2008 verzorgt LanMan de automatisering.

Nooit gedoe
‘In mijn eerdere loopbaan heb ik bij verschillende organisaties gezien hoe het niét moet: labiele ICT-systemen die regelmatig ‘plat lagen’ met grote ergernis of regelrechte wanhoop tot gevolg’, zegt Holwerda. ‘Met dat in het achterhoofd is het stabiele en betrouwbare netwerk van De Nieuwe Lijn een verademing. In het begin moest ik erg wennen aan de strenge aanpak van LanMan. Ik had het gevoel dat ik werkelijk niets zelf mocht installeren en meestal vond ik dat overdreven. Inmiddels weet ik wel beter. Juist doordat LanMan een strikte scheiding aanbrengt tussen gebruiker en beheerder loopt ons systeem als een zonnetje. Ik heb eigenlijk nooit gedoe, en als er eens iets mis is, kan ik LanMan bellen en wordt het altijd snel opgelost.’

In de Cloud
In 2015 is De Nieuwe Lijn overgestapt naar de Cloud, met eigen online werkplekken van LanMan. Holwerda: ‘We stonden voor de keuze: of een forse investering in een nieuwe server, of de sprong in het diepe en overgaan naar de Cloud. De begeleiding door LanMan hierin was uitstekend, waardoor ik het aandurfde. En sindsdien plukken alle collega’s de vruchten van een volwaardige online werkplek.’

Gerben Holwerda, De Nieuwe Lijn