‘We zijn niet bang om elkaar op de kast te jagen!

MMX is een full-service reclamebureau dat is gevestigd in Bergambacht. Zij buigen zich over zowel grafische vraagstukken als werkzaamheden die met web te maken hebben. Dat betekent dat ze zich bezighouden met het ontwikkelen van huisstijlen, logo’s, drukwerk, auto- en pandbelettering, maar ook met het bouwen van websites in o.a. WordPress en Joomla.

Eén van de eigenaren van MMX is Edwin Verdoold.

Sinds 2016 werkt Edwin (en dus MMX) samen met LanMan systeembeheer. Edwin en Manfred zijn met elkaar in contact gekomen via gemeenschappelijke klanten. Op dat moment zat Edwin intern te stoeien met ICT gerelateerde zaken. Zo produceerde MMX een hoop data, die werd geback-upt naar een aantal servers, maar de constructie hiervan was niet praktisch.

Manfred had toen net zijn Hemelkluis opgezet. Daar hebben wij grafisch ook wat dingen voor gedaan. Die Hemelkluis leek ons erg handig!”. Dat liet Manfred zich geen twee keer zeggen: “Hij kwam toen met een goed plan. We zouden gaan werken met een paar servers waar een archief op wordt gecreëerd. Die data worden ook automatisch geback-upt. De data waar we actief mee bezig zijn, zetten we in de Cloud. Om de zo veel tijd wordt dat dan automatisch verplaatst naar de servers zodat het weer kan worden geback-upt.” Zogezegd, zo gedaan!

Vanuit daar is een mooie samenwerking ontstaan: “Manfred deed zijn hosting bij een andere partij en vroeg ons om onze mening. Vanuit daar kwam het idee om webhosting server te delen. Nu is het zo dat als hij met grafische of webproblemen zit, hij ons inschakelt. Wij bellen hem dan weer bij IT-gerelateerde vraagstukken.”

Wat Edwin fijn vindt aan de samenwerking met Manfred? “Ik kan tegen Manfred zeggen: dit en dit moet er gebeuren en dan regelt hij dat. Daar hoef ik me dan verder geen zorgen meer over te maken.” Ook op persoonlijk vlak kunnen de heren het goed met elkaar vinden: “We zijn niet bang om elkaar op de kast te jagen. Dat je lol hebt samen vind ik ook belangrijk”.

Een ander pluspunt aan LanMan systeembeheer vindt Edwin dat het niet te grootschalig is: “Als je belt, krijg je bijna altijd Manfred aan de lijn, je hoeft niet eerst langs een helpdesk of iets dergelijks. De communicatie verloopt vrij direct. Je kan zelfs gewoon een appje sturen.”

Op de vraag of Edwin ook minder goede kenmerken kan opnoemen van de samenwerking met LanMan antwoordt hij: “Tja, het blijft IT, dus er kan altijd iets misgaan. Het belangrijkste is dat dat dan naar tevredenheid wordt opgelost en dat is wel het geval.”.

Meer weten over MMX en wat ze voor jou kunnen doen? Check dan even de website: https://mmx.nl/

Quintie Stoel, QMe-in communicatie