Wie LanMan belt heeft grote kans Diana Stout aan de andere kant van de lijn te treffen. Sinds januari 2008 is Diana de steun en toeverlaat van Manfred Martens voor kantoorwerkzaamheden. Zij beantwoordt de telefoon, verzorgt de boekhouding en regelt verder alle organisatorische zaken die bij LanMan op haar pad komen, zoals bijvoorbeeld de opening op 30 mei.

Hoe ben je bij LanMan terechtgekomen?
‘Manfred is een vriend van mij, ik ken hem al dertig jaar. Hij was op zoek naar iemand die hem kon ondersteunen met kantoorwerkzaamheden en hij vroeg mij daarvoor. In eerste instantie dacht ik dat hij een grapje maakte; ik heb niet eerder een kantoorbaan gehad. Maar uiteindelijk sprak het idee me wel aan. Ik was wel toe aan een nieuwe uitdaging en dat zijn computers en kantoorwerkzaamheden zeker voor mij. Heel praktisch is dat ik zelf kan indelen wanneer ik werk: de ene week iets minder dan de andere. Dat zorgt voor flexibiliteit en dat vind ik erg belangrijk. Bovendien kan de telefoon van LanMan worden doorgeschakeld naar mijn mobiel, zodat we overal bereikbaar zijn.’

Wat is je achtergrond dan, als dit je eerste kantoorbaan is?‘Jarenlang werkte ik in de horeca, in Breda. Ben bedrijfsleider geweest van verschillende lunchrooms en in een congrescentrum. Ik kreeg kinderen waar ik mijn tijd en aandacht aan wilde geven en ben met dat werk gestopt. Toen mijn kinderen wat ouder werden, zocht ik een baan die ik 24 uur per dag kan doen, wanneer het mij uitkomt. Daarom ben ik taxichauffeur geworden en dat ben ik overigens nog steeds. Deze twee banen combineren uitstekend met mijn opleiding tot paranormaal therapeut; ik zit nu in het derde jaar van deze vierjarige opleiding.’

 Dat is wel heel wat anders!
‘Die combinatie van veel verschillende dingen maken mij wie ik ben. Ik wilde me graag wat meer verdiepen in het bovennatuurlijke en kwam zo bij deze opleiding terecht. Ik leer hier zaken op een spirituele manier te bekijken, maar wel met twee benen op de grond. Mijn doel is nu de opleiding af te maken en uiteindelijk hoop ik een praktijk als paranormaal therapeut op te zetten. Wel in combinatie met mijn werk voor LanMan, voor de nodige afwisseling.’

Manfred, LanMan systeembeheer